- 1 ¼ φλιτζανιού (300 ml) νερό
- ½ φλιτζάνι (120 ml) κολοκύθα πουρέ
- ½ φλιτζάνι (110 g) ζάχαρη κρυσταλλική
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- Βάλτε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα από ανοξείδωτο ατσάλι, σε μεσαία θερμοκρασία και ανακατέψτε με αναδευτήρα μέχρι να ενσωματωθούν εντελώς.
- Ανακατεύοντας συχνά, σε χαμηλή θερμοκρασία, αφήστε να σιγοβράσει μέχρι το σιρόπι να δέσει, περίπου 5 λεπτά.
Απόδοση: Περίπου 2 φλιτζάνια (480 ml)