espa banner

Equiphotel - Main Section

Equiphotel - Main Component

Tα chafing dishes, γνωστά και ως chafers, είναι ο τέλειος τρόπος να σερβίρετε ζεστό φαγητό σε buffet ή σε κάποια εκδήλωση catering.

Η χρήση του συγκεκριμένου σκεύους είναι πολύ απλή, καθότι πρόκειται για θερμαινόμενα δοχεία σερβιρίσματος, που στο κάτω μέρος διαθέτουν δοχείο με νερό, το οποίο θερμαίνεται είτε με καμινέτο, είτε ηλεκτρικά. Έτσι, τα τρόφιμα διατηρούνται σε ιδανικές θερμοκρασίες σερβιρίσματος. Οι επαγωγικές εστίες χρησιμοποιούνται ως νέα τεχνολογία θέρμανσης τροφίμων, για την αποφυγή χρήσης καυσίμων.

 

Διατίθενται σε ποικιλία σχημάτων και σχεδίων, για αυτό και αποτελεί πρόκληση η επιλογή του ιδανικού σκεύους που θα καλύψει τις ανάγκες σερβιρίσματος. Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό με περισσότερες πληροφορίες για τα σχήματα, τα μεγέθη και τους τύπους των chafing dishes.

Μοντέλα και Σχήματα

Η πιο κοινή επιλογή σχήματος των chafers είναι το ορθογώνιο και το στρογγυλό. Ωστόσο, εναλλακτικά σχήματα υπάρχουν για πολλούς λόγους χρήσης. Για το σερβίρισμα των ορεκτικών και των κυρίως πιάτων συνήθως χρησιμοποιούνται ορθογώνια ή οβάλ chafing dishes ενώ για το σερβίρισμα συνοδευτικών & επιδορπίων προτιμούνται τα στρογγυλά ή τετράγωνα μοντέλα.

roundchafing

Ορθογώνιο: Αποτελεί την πιο συχνή και καθιερωμένη επιλογή για το σερβίρισμα των κυρίως πιάτων.

Στρογγυλό: Μια αρκετά δημοφιλής επιλογή για το σερβίρισμα συνοδευτικών και επιδορπίων καθώς και σε μικρότερα μεγέθη για το σερβίρισμα σάλτσας.

 

Τετράγωνο: Είναι η νέα τάση και χρησιμοποιούνται τόσο για σερβίρισμα ορεκτικών, συνοδευτικών και επιδορπίων όσο και για κυρίως πιάτα σε μικρότερης κατανάλωσης buffet. squareinduction

Σουπιέρα: Η σουπιέρα chafer χρησιμοποιείται για να διατηρήσει ζεστή τη σούπα, σάλτσες και άλλα ρευστά φαγητά.

Drop-In Chafer: Το drop in chafer dish είναι μόνιμα εγκατεστημένο στον πάγκο σερβιρίσματος. Προάγει την πολυτελή παρουσίαση του μπουφέ για το πρωινό και τα υπόλοιπα γεύματα στο χώρο του ξενοδοχείο σας, καθότι είναι μόνιμα εγκατεστημένο στα σημεία σερβιρίσματος φαγητού.

Coffee Chafer Urn: Μια δημοφιλέστατη επιλογή στους χώρους των ξενοδοχείων, στα buffets και στις εκδηλώσεις catering, είναι το coffee chafer urns που χρησιμοποιείται για να διατηρεί και να διανέμει τον καφέ ή άλλα ροφήματα ζεστά.

Τύποι Καλυμμάτων

Τα ξεχωριστά (lift off) καπάκια και τα κυλιόμενα (roll top) καπάκια αποτελούν την πιο συχνή επιλογή. Κρατήστε πάντα κατά νου, σε ποιο κοινό απευθύνεστε και τον τρόπο σερβιρίσματος όταν θα επιλέξετε τον τύπο καλύμματος των συγκεκριμένων σκευών. Τα κυλλιόμενα (roll top) καπάκια είναι πιο εύχρηστα στην αυτοεξυπηρέτηση των πελατών σας στα μπουφέ, ενώ τα ξεχωριστά (lift off) καπάκια συντελούν στην ωραία εικόνα μιας εκδήλωσης, όταν υπάρχουν σερβιτόροι που εξυπηρετούν τους καλεσμένους.

Ξεχωριστό (Lift Off) καπάκι : Ο συγκεκριμένος τύπος καλύμματος μπορεί να βγει εντελώς από το chafer.

1231DΚυλιόμενο (Roll Top) καπάκι: Αυτός ο τύπος καλύμματος είναι o βολικότερος καθώς οι πελάτες δεν χρειάζεται να κρατούν ή να μετακινούν το καπάκι. Για δύο όψεων σερβίρισμα, διαλέξτε ένα μοντέλο που το καπάκι υποχωρεί και από τις δύο πλευρές. Τα περισσότερα καπάκια ορθογώνια καπάκια έχουν άνοιγμα από 90 έως 180 μοίρες για ευέλικτο σερβίρισμα. Έχετε υπόψη σας ότι τα κυλιόμενα καπάκια που δεν έχουν άνοιγμα 180 μοιρών είναι ιδανικά για σερβίρισμα μόνο από τη μία πλευρά.

Καπάκι με μεντεσέ : Πολλά μοντέλα ανοίγουν από 45 ως και 90 μοίρες και κλείνουν μόνα τους.

Γυάλινο Καπάκι: Το γυάλινο καπάκι διαθέτει διάφανο παράθυρο, που επιτρέπει στους πελάτες να βλέπουν το περιεχόμενο χωρίς να το σηκώνουν και έτσι αποφεύγεται και η απώλεια θερμοκρασίας.

Πρότυπα Μεγέθη

1/1 GN Chafing Dish: Ορθογώνιο σχήμα, πλήρους μεγέθους σκεύος chafer με χωρητικότητα 8 λίτρων περίπου.

2/3 GN Chafing Dish: Μικρό σκεύος chafing dish, σχεδόν μισού μεγέθους , συνήθως σε τετράγωνο σχήμα, με χωρητικότητα 5,5 λίτρων περίπου.

Στρογγυλό Chafing Dish: Σε μεγάλο μέγεθος χωρητικότητας 5,5 -6,5 λίτρα, μεσαίο μέγεθος με 4,5 – 5 λίτρα χωρητικότητα και μίνι για σερβίρισμα sauce με 0,8 – 1 λίτρο χωρητικότητα.

Καύσιμο vs. Ηλεκτρική Θερμότητα

Καύσιμο: Το καύσιμο που χρησιμοποιείται συνήθως για την θέρμανση στα chafers είναι gel μεθανόλης .

Ηλεκτρικό ρεύμα : Τα ηλεκτρικά chafers είναι ιδανικά για υπαίθριες εκδηλώσεις, καθότι είναι εύκολα στη χρήση τους σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών. Επίσης, σε εσωτερικούς χώρους, είναι ασφαλέστερα καθώς αποφεύγονται κίνδυνοι λόγω της φλόγας. Λάβετε υπόψη ότι τα συγκεκριμένα σκεύη απαιτούν πρόσβαση σε μια ηλεκτρική πρίζα.

Ηλεκτρικές αντιστάσεις. Ένας καλός τρόπος για να μετατρέψετε το σκεύος με καύσιμο σε ηλεκτρική μονάδα. Οι ηλεκτρικές αντιστάσεις μπορούν να τοποθετηθούν στα περισσότερα μοντέλα chafers.

1172211731

Επαγωγική εστία: Αυτή η νέα, πρωτοποριακή μέθοδος μαγειρέματος εξαλείφει την ταλαιπωρία και μειώνει τα έξοδα και τους πιθανούς κινδύνους από τα καύσιμα. Οι επαγωγικές εστίες χρησιμοποιούν μια εστία επαγωγής (φορητή ή drop in) για τη θέρμανση της μονάδας, αντί του θερμαινόμενου δοχείου νερού. Επειδή η επαγωγική εστία θερμαίνει μόνο το σκεύος εξαλείφονται οι κίνδυνοι εγκαυμάτων. Όπως και τα ηλεκτρικά chafers, έτσι και οι εστίες επαγωγής απαιτούν ηλεκτρική υποδοχή (πρίζα).

Συντήρηση του σκεύους Chafer

Καθάρισμα και Γυάλισμα: Για την τέλεια εμφάνιση του σκεύους, θα πρέπει να γυαλίζεται εξωτερικά ώστε να δείχνει σαν καινούργιο. Το πανί γυαλίσματος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι απαλό ώστε να μην δημιουργεί γρατζουνιές στην επιφάνεια του σκεύους. Φροντίστε επίσης να έχετε ελέγξει τα γυαλιστικά που χρησιμοποιείτε ώστε να είναι κατάλληλα για το γυάλισμα των ανοξείδωτων και να μην αφήνουν είτε προσωρινή θαμπάδα είτε να καταστρέψουν μόνιμα την εξωτερική επιφάνεια.

Equiphotel - Home Section

heinami